Logo

HOME

LESSEN

MARTINE

MEDIA

CONTACT

 

 

BIOGRAFIE

Al op jonge leeftijd raakte ik verslingerd aan het vrolijke geluid van de mandoline. Op het conservatorium studeerde ik klassieke muziek met hoofdvak mandoline en bijvak gitaar. Eerst in Amsterdam bij Benny Ludemann en daarna in Wuppertal, Duitsland bij prof. Marga Wilden-Hüsgen waar ik ook de barokmandoline leerde te bespelen.
Ik speel zowel oude als nieuwe muziek met diverse ensembles en orkesten. Zo werk ik regelmatig met ensembles voor hedendaagse muziek als het Nieuw Ensemble en het Doelen Ensemble en ben ik vast lid van Insomnio. De Nederlandse componist Martijn Padding schreef voor mij het mandolineconcert “Eight Metal Strings” waarvan we samen met Asko|Schönberg een opname maakten. Deze CD werd in 2011 bekroond met een Edison Klassiek.
Met gitarist Nelleke Boosman vorm ik het duo Amuse-oreille. We geven concerten van Lutjebroek tot Rome en hebben inmiddels drie CD’s opgenomen in eigen beheer. Ook speel ik regelmatig met symfonieorkesten en barokensembles en dirigeer ik al jaren het Rotterdams Mandoline & Gitaarorkest AEoline. Ik ben docent en dirigent op seminars en festivals in Duitsland en op het jaarlijkse  Zomerseminar Mandoline & Gitaar dat ik samen met Nelleke 12 jaar georganiseerd heb.
Ik weet veel van klassieke muziek maar speel ook graag andere stijlen. Al jaren geef ik les aan volwassenen, maar nadat ik zelf kinderen kreeg ben ik me gaan toeleggen op muziekles voor jonge kinderen. Met een kleine gitaar kan dit al vanaf 4/5 jaar, met mandoline kan je vanaf 6/7 jaar beginnen. Mandoline- en gitaarles geef ik op vrijdag in Muziekcentrum Noord in Rotterdam Noord en op woensdag in Rotterdam Nesselande.
Kan je niet wachten om zelf muziek te maken? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles mandoline, gitaar of allebei.